Als bedrijfssjamaan ben ik onderdeel van de tribe, de organisatie. Mijn hoogste doel is, dat het met iedereen goed gaat. Met alle mensen in de organisatie, dat het systeem werkt en dat het organisatiedoel bereikt wordt. Op een kloppende manier met de juiste spirit, voor iedereen.

Hoe mooi zou het zijn als iedere medewerker eigen verantwoordelijkheid zou nemen én dat de organisatie in staat is om deze verantwoordelijkheid te geven aan medewerkers? Just think about it.

Ik zie waar het stagneert, wat er mist, wat onzichtbaar is. Dat maak ik zichtbaar met tekst en beeld, met mijn pen en mijn fotocamera. Mijn twee belangrijkste rattle tools.

Als bedrijfssjamaan ben ik niet de probleemoplosser of de kar trekker van (verander)trajecten. Wat ik wel doe? Ik sta vooraan in het proces waar ik directie en management help bij het duidelijk zichtbaar maken van symptomen. Deze vergroot ik uit zodat ze allemaal zichtbaar zijn wat helpt bij het vinden van de juiste diagnose, bij het bepalen van de beste strategie om problemen voor te zijn óf op te lossen. Het juiste moment om mij te bellen is het moment dat je “voelt” dat er wat is, maar je kunt je vinger er niet op leggen. Voordat je tot actie overgaat, raadpleeg je eerst De Bedrijfssjamaan.

Samen met mij doe je eerst een paar stappen achteruit om van een afstand goed te kijken en te luisteren. Laag voor laag gaan we samen dieper, zodat jij duidelijk krijgt wat exact de symptomen zijn en wat de achterliggende thematiek is.

Mijn medicijnwiel

Ik werk met individuen, teams en organisaties als geheel. De 4 elementen zijn mijn (diagnose/ analyse) instrumenten. Daarnaast maak ik veelvuldig gebruik van het Medicijnwiel en de meer aardse business modellen.

Verdieping

Ik voeg beeld toe aan feiten, woorden, modellen en tabellen.

Onderzoek

Ik maak visueel wat onzichtbaar is en geef zicht op mogelijke resultaten.

Identiteit

Ik maak identiteit zichtbaar, van individuen, teams en organisaties.

Intentie

Ik voeg rituelen, een hart en fotografie toe aan processen en trajecten.

Diensten

ONDERZOEK

“Tune out” samen met de Bedrijfssjamaan. Ik ga op onderzoek, verzamel informatie met interviews en mijn fotocamera en verwerk dit vervolgens in een beeldverhaal. Jij kunt vervolgens met dit verhaal “intunen” op je organisatie en de beste volgende stappen nemen.

INTENTIE

De Bedrijfssjamaan voegt rituelen en intentie toe aan processen en projecten. Ik laat je zien hoe rituelen en intentie bij kunnen dragen en verdieping van je bedrijfsvoering en versteviging van de bedrijfscultuur. Fotografie is hierbij een belangrijk onderdeel.

IDENTITEIT

De Bedrijfssjamaan kijkt met je mee bij in- en externe communicatie. Wordt het juiste verhaal vertelt? Is iedereen (individuen, teams, organisatie als geheel) bewust van identiteit?

VERDIEPING

De Bedrijfssjamaan voegt beeld toe aan feiten, woorden, tabellen en modellen. Voor interne rapporten en bij onderzoek door externen. Door het toevoegen van een visuele laag, worden rapporten voor iedereen begrijpelijk.

Al het beeldmateriaal wat gemaakt wordt door De Bedrijfssjamaan is multifunctioneel in te zetten. Voor inzicht, het nemen van de juiste beslissingen, maar ook voor interne- en externe communicatie doeleinden.

Contact

Get in touch

Laat je gegevens achter en
ik bel je op het juiste
moment terug.